söndag 10 mars 2013

Vår/vinter

Har inte hänt  mycket med bina på länge, förutom att vi mumsat honung förstås. I dag när det var soligt och fint, fortfarande -2 grader men plusgrader i solen, såg jag två bin från Beta-kupan ute. I övrigt inget liv.

Försökte läsa i boken om hur man skulle veta om det behövs mer mat men som vanligt stod där inget vettigt eller begripligt. Håller tummarna och hoppas att fodret räcker och att det blir varmare snart.

2 kommentarer:

  1. Hej! Eftersom du har nackakupor är det lätt att veta om de behöver stödfoder. När de väl har rensningsflugit känner du på vikten genom att försiktigt lyfta kupan i båda sidorna. Om den känns lätt som ett mjölkpaket eller två så kommer de att svälta ihjäl, känns det däremot som 1-2 backar läsk är allt som det ska vid denna tiden på året och nästa koll kan göras en dag med fint väder om en månad. Om det inte går att ensam lyfta en nackakupa vid denna årstiden så har de för mycket foder, var då beredd att plocka bort lite senare.
    Mvh Olof

    SvaraRadera
  2. Hej
    Tack för jätte rolig blogg. Jag är där som Ni var för ett år sedan, har bestämt mig att starta bi-odling och väntar på bien. Jag undrar om ni är nöjda med plast kupéerna, jag är litet tveksam, det är så mycket med haggspett där som jag bor.
    Se annars fram i mot att höra vad händer med era bi
    Mvh Totte

    SvaraRadera